Maak kennis met Valerie

Gezondheidspraktijk Valerie is gelegen in het mooie Brugge waar je terecht kan voor voedingsadvies, coaching en reflexologie. Valerie specialiseerde zich in orthomoleculaire voeding voor mensen met energietekort door een burn-out of fibromyalgie, prikkelbare darmen en mensen die willen afslanken. Maar ook wie op zoek is naar een gezonde levensstijl is hier aan het juiste adres. Daarnaast biedt Valerie ook relaxatietherapie aan onder de vorm van voetreflexologie.

In 2019 startte Valerie met haar eigen gezondheidspraktijk nadat ze tijdens een burn-out beslist heeft een ommekeer te maken in haar leven. “Als tiener wou ik voedingsleer studeren, maar dat is er niet van gekomen. Tijdens mijn burn-out kwam er vanalles op mijn pad en ook de juiste mensen. Hierdoor heb ik de klik gemaakt van mij toch in voeding te verdiepen, en zo kwam ik terecht bij de opleiding van orthomoleculaire voedingscoach. Op heel korte tijd heeft mij dat erg geholpen om terug de draad in mijn leven te kunnen oppikken. Ik werkte toen in de interim sector, maar dat paste eigenlijk totaal niet bij mij. Ik besliste om iets te doen met mijn passie voor voeding en mensen te helpen. Nu werk ik deeltijds in het onderwijs en heb mijn eigen zaak. ”

Door het volgen van de opleiding orthomoleculaire voeding verdwenen Valerie haar klachten na enkele dagen al. “Het was de bedoeling dat we meteen al gingen toepassen wat we leerden. Zo konden we zelf ondervinden wat het doet met het lichaam. Zelf had ik al meer dan 20 jaar problemen met prikkelbare darmen. En na 3 dagen was dit quasi helemaal over. Die bolle opgeblazen buik en krampen waar ik al jaren last van had, waren verdwenen. Dat was voor mij een grote stap, na een maand kreeg ik steeds meer energie. Met voeding kun je eigenlijk veel doen voor je lichaam, energie en balans, ontdekte ik.”

GA JE LICHAAM VOEDEN IN PLAATS VAN VULLEN

“Orthomoleculaire voeding houdt eigenlijk in dat je je lichaam gaat voeden tot in de cellen, en niet zomaar je buik gaat vullen. Zoals de meeste mensen doen. Het draait voornamelijk rond het vermijden van bepaalde voedingsstoffen zoals suiker, gluten, tarwe en koemelk. Dat zijn de grote pijlers. Hierdoor krijgt je lichaam veel meer rust om alles goed te kunnen verwerken. Je zult je minder vermoeid voelen na een maaltijd, hebt een constant energieniveau en voelt je veel helderder in je hoofd. Je voelt je leeg, maar in de positieve zin. Het is echt een unieke ervaring en ongelooflijk effect als je dit volgt. Na een tijdje zo te eten, kan het zelfs zijn dat bepaalde medicatie overbodig wordt.”

DE EERSTE STAP OM TOT HIER TE KOMEN, IS VAAK DE MOEILIJKSTE

Tijdens een eerste gesprek overloopt Valerie een vragenlijst met haar klanten om in beeld te brengen waaraan ze willen werken. “Vaak is het al een moeilijke stap om tot hier te komen. Wie het echt niet ziet zitten, kan dit ook doen via een online consult. We gaan samen kijken wat er in de eerste plaats aangepakt moet worden. Is er een bepaalde gezondheidsklacht, energietekort of overgewicht. Ik wil echt mensen helpen op hun maat, volgens hun klachten en budget. Hoe passen we de voeding aan, zijn er supplementen nodig, persoonlijke coaching…? Dan doe ik een voorstel en kunnen klanten beslissen of ze het zien zitten of niet. De meeste willen echt wel dat er iets verandert en kiezen er bewust voor. Ik voeg hen dan toe aan een platform waardoor ze ook per mail regelmatig tips en advies krijgen. Bijvoorbeeld een begeleidingstraject voor burn-out duurt 3 maanden.”

Mensen vergeten vaak hoe het voelt om ontspannen te zijn.

RELAXATIE ONDERSTEUNEN DANKZIJ REFLEXOLOGIE

Op advies van een vriendin-psychologe en na een bezoekje aan een voetreflexoloog besliste Valerie dat ze hier ook iets mee wou doen. “Ik voelde meteen dat voetreflexologie iets voor mij was. Je kunt via de drukpunten ook werken op bijvoorbeeld een bijnier-uitputting zoals bij een burn-out.

Maar ook op de psychozones zoals bij een verslaving, eetgewoontes, depressie,… Op deze manier kan ik ook via lichaamswerk en relaxatie mensen gaan ondersteunen. Ze leren hoe ze beter kunnen ontspannen en alles loslaten. Als ik bezig ben, voel ik meestal ook na een 10-tal minuutjes dat ze er helemaal inzakken. De meeste mensen zijn vergeten hoe het voelt om ontspannen te zijn.”

BODY, MIND & SOUL

Valerie haar troeven zijn dat ze erg vlot is, empathisch en mensen op hun gemak kan stellen. “Vanuit mijn eigen ervaring met burn-out en prikkelbare darmen voelen mensen zich meer begrepen. Ik ben ook niet een persoon aan de andere kant van de tafel. Maar ik ben gewoon gelijk: Valerie met dezelfde problematiek zoals iedereen. Ik probeer mijn klanten ook een supergoed gevoel te geven als ze hier buiten gaan. Ook al zijn ze nog niet eens begonnen. Ze krijgen als extraatje een boekje mee dat ik geschreven heb met tips: ga in de natuur, kom terug bij jezelf, mediteer,… probeer het gewoon. Het is niet enkel voeding, maar wel: body, mind & soul.”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *