Eénpansgerecht met kippenboutjes

Lekker en gezond eten, hoeft niet altijd moeilijk te zijn.


Dit is één van de nieuwste receptjes in het traject.

Zin in? Ik deel graag het receptje met jullie voor 4 personen van dit éénpansgerechtje.

🍲 500gr kippenboutjes (zonder marinade)
🍲 400gr verse spinazie (of evt diepvriesblokjes zonder room)
🍲 400 gr kerstomaten (of blokjes tomaat uit blik)
🍲 peper en zout
🍲 oregano
🍲 basilicum
🍲 400 gr konjac-rijst (bij biosupermarkt of Action)
🍲 2 sjalotten
🍲 1 eetlepel bouillonpoeder (Pit-pit of Koro)

☑ Snij de sjalotten fijn en stoof in olijfolie (zuivere) of ghee
☑ Voeg de kippenboutjes toe en kruid met peper, zout en oregano
☑ Snij de kerstomaatjes in 2 helften of voeg de tomaat toe.
☑ Voeg de spinazie toe en zet het deksel op de pan.
☑ Voeg de lepel bouillonpoeder toe met 200ml water
☑ Voeg verse basilicum toe of gedroogde basilicum en klaar.
☑ Spoel de konjacrijst goed onder stromend warm water en voeg ook deze toe aan het gerecht.

Snel en simpel. Inspiratie voor jouw weekmenu?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *